LITE DREWNO

Blat drewniany w kuchni

Blat drewniany zastosowany w kuchni powinien być twardy, wytrzymały, stabilny oraz spełniać wymagania estetyczne. Blat dobrze wybrany  będzie się cechował odpornością na ścieranie, uszkodzenia mechaniczne, parę wodną i wilgoć. W każdej kuchennej przestrzeni wykonujemy najcięższe prace kuchenne: kroimy, rozbijamy, stawiamy gorące garnki czy niechcący coś rozlejemy.

Wybierając blat musimy zwrócić uwagę, aby było drewno było stabilne i odporne na zagrzybienie. Takim wymaganiom mogą sprostać dobre, rodzime gatunki drewna takie jak dąb , buk,  jesion czy akacja parzona.

Blaty drewniane po poddaniu specjalnemu procesowi obróbki, idealnie nadadzą się na blaty kuchenne i stołowe, schody drewniane (trepy drewniane), stopnie, półki, parapety, meble, deski do krojenia, stoliki do restauracji i elementy dekoracyjne.